1. Home
  2. E-Mail
  3. Mailclient Microsoft Outlook new
  1. Home
  2. Handleidingen
  3. E-mailtoepassingen instellen
  4. Mailclient Microsoft Outlook new

Mailclient Microsoft Outlook new

Microsoft Outlook new werkt anders dan de regulieren e-mail clients.
Deze cliënt vereist de tussenkomst van de Microsoft Cloud.

Dit houdt in dat Microsoft vanuit de cloud eerst de e-mail ophaalt bij de desbetreffende mailserver om deze vervolgens weer te geven in Outlook new, dit is dezelfde handelswijze als Microsoft ook doet met de Outlook versie op Android.
Uw gegevens zijn dan ook opgeslagen bij Microsoft i.p.v. alleen op uw eigen systeem.

Omdat de verbinding met de mailserver vanaf de Microsoft Cloud komt en niet meer vanaf uw eigen computer, verloopt de verbinding over publiek internet.

De E-Zorg mailserver zijn niet vanaf publiek internet bereikbaar, alleen via het E-Zorg netwerk een aangesloten partijen. Ook is er een webmail beschikbaar op https://webmail.ezorg.nl

Mocht Microsoft vast houden aan deze manier van verbinding maken zal Outlook new niet met E-Zorg mailserver of andere e-mail servers welke niet zomaar vanaf publiek internet bereikbaar zijn werken.

Als alternatief mocht u geen beschikking hebben over de Microsoft Outlook uit de office suite zou u het vrij beschikbare Thunderbird kunnen gebruiken, deze e-mail cliënt wordt door Mozilla ontwikkeld welke ook de vrije browser Firefox aanbied.