1. Home
  2. E-Mail
  3. Gebruik van e-mail via E-Zorg

Gebruik van e-mail via E-Zorg

E-Zorg biedt bij een E-Zorg verbinding de mogelijkheid voor e-mail.
Dit wordt op verschillende manieren aangeboden, hier leest u op welke manieren dat zijn en welke voorwaarde daaraan verbonden zijn.

Nb. Wanneer u niet via een vaste E-Zorg verbinding werkt, maar bijvoorbeeld thuis of onderweg, dan kunt u de E-Zorg mailomgeving alleen bereiken via https://webmail.ezorg.nl en dus niet via uw eigen mailprogramma.

Hosted

Wij bieden onder het domein @ezorg.nl 10 e-mail adressen per E-Zorg verbinding kosteloos aan. De opslag van deze mailboxen is maximaal 5GB.

Technische gegevens hosted

Authenticatie is vereist en het transport is versleutelt met TLS.

POP3: mail.ezorg.nl poort: 995
IMAP: mail.ezorg.nl poort: 993
SMTP: smtp.ezorg.nl poort: 587

Mailbox capaciteit, opslag uitbreiden is niet mogelijk.
mailbox @ezorg.nl: 5GB
mailbox eigen domein: 1GB

E-mail kan maximaal 50MB groot zijn. De ontvanger kan een ander (kleiner) limiet aanhouden.

Maximale aantal simultane ontvangers in een e-mail (ook BCC): 45
Maximale aantal geadresseerde per dag: 500

Mailboxen verlopen automatisch bij geen actief gebruik

E-mail adressen worden automatisch verwijderd als deze voor meer dan 6 maanden niet zijn ingezien.

E-mail gehad over het gebruik van de E-Zorg SMTP relay server?

Heeft u een e-mail gekregen vanuit de SMTP relay server dan gebruikt u de relay server nu op een manier welke niet meer ondersteund gaat worden.
Het gaat dan om e-mail verkeer welke verzonden is via smtp.ezorg.nl / mail.ezorg.nl (10.254.253.200) poort 25 met het e-mail adres waar dit e-mail bericht heen verzonden is.

Mogelijke oorzaak waarom u deze e-mail heeft gekregen:

• Domein wordt niet gehost bij E-Zorg
    • Gebruik in uw applicatie de SMTP server van waar uw domein gehost is, standaard staat de uitgaande poorten 465 en 587 open hiervoor op het E-Zorg netwerk.
    • SMTP en POP/IMAP instellingen van veel verschillende provider zijn te vinden op: https://www.emailinstelling.nl
  • Gehoste e-mail adres verzendt niet via poort 587 en geauthenticeerd.
    • Stel in uw applicatie uitgaande poort 587 met StartTLS en authenticatie in.

Heeft u het e-mail adres ingevoerd in een applicatie waarvan u zelf de SMTP instellingen niet kan veranderen, neem dan contact op met de applicatieleverancier voor een oplossing.

Controleer al uw applicaties en systemen!

Heeft u in een applicatie of systeem een willekeurig e-mail adres ingegeven waar geen e-mail naar verzonden kan worden kunnen wij u voor dat e-mail adres ook niet informeren.
Controleer daarom ook alle applicaties en systemen waar u e-mail vanuit zendt of deze correct en met een valide e-mail adres ingeregeld staan.

Actieve maatregelen

Hier wordt bijgehouden welke maatregelen actief zijn om het e-mailverkeer in lijn te brengen met de nieuwe beveiligingseisen. Limieten zijn per 24 uur of anders indien aangeven.

• Controle op SPF record van afzender domein.
  • Limiet van aantal e-mails per afzender (500).
  • Limiet van aantal e-mails per uur (50).
  • Limiet van aantal e-mails per domein (5000).
  • Limiet van aantal e-mails vanaf onbekende ezorg.nl e-mail adressen (0).
  • Limiet van aantal e-mails vanaf onbekende domeinen (0).