1. Home
  2. KPN Zorg Messenger
  3. Veiligheid
  4. Wat houdt tweefactorauthenticatie in?

Wat houdt tweefactorauthenticatie in?

Authenticatie betekent in principe het vaststellen van de identiteit van een gebruiker. Het tweefactor-deel houdt in dat deze identiteit wordt bepaald aan de hand van twee aparte onderdelen.

Door tweefactorauthenticatie toe te voegen aan het inlogproces van de KPN Zorg Messenger, is het inlogproces nog veiliger. Er is dan namelijk extra authenticatie benodigd via (in dit geval) de Google Authenticator app op uw smartphone.

Door de Google Authenticator app te koppelen aan de KPN Zorg Messenger, zal de Authenticator doorlopend nieuwe persoonlijke toegangscodes genereren. Deze moet u dan invullen tijdens het inlogproces (naast uw gebruikersnaam en wachtwoord).

Als u via de website inlogt in de KPN Zorg Messenger, kunt u via ‘Instellingen’ de tweefactorauthenticatie instellen.

Zet ‘Activeer tweefactorauthenticatie’ op ‘Ja’. Vervolgens zal het systeem om uw wachtwoord vragen – vul deze in en scan de QR-code die verschijnt met uw Google Authenticator app.