1. Home
  2. KPN Zorg Messenger
  3. Veiligheid
  4. Hoe is de data in de KPN Zorg Messenger beveiligd?

Hoe is de data in de KPN Zorg Messenger beveiligd?

Gezien de KPN Zorg Messenger specifiek voor de zorg is ontwikkeld, staat databeveiliging voorop.

Allereerst wordt alle verzonden data door Nederlandse servers verwerkt en opgeslagen. We gebruiken de gesloten GZN-gecertificeerde netwerkinfrastructuur van de KPN ZorgCloud. Zo valt de data altijd onder Nederlandse wet- en regelgeving.

Alle data wordt ook in transit (tijdens verzending) en in rest (bij opslag) versleuteld met de meest krachtige encryptiesleutels.

Verdere ongeautoriseerde toegang wordt voorkomen door het gebruik van inbraakdetectiesystemen, inbraakpreventiesystemen en firewalls.

Op gebruikersniveau zijn er extra maatregelen te treffen om verzonden en ontvangen data te beschermen. Zo kunt u er als gebruiker voor kiezen om tweefactorauthenticatie te gebruiken of om de mobiele apps af te schermen met een extra PIN-code.