1. Home
  2. E-Mail
  3. Prullenbak ontbreekt in E-Zorg Webmail

Prullenbak ontbreekt in E-Zorg Webmail

De prullenbak ontbreekt in de E-Zorg webmail.

Het komt soms voor dat een nieuw E-Zorg account geen map ‘prullenbak’ heeft. In dit artikel wordt beschreven hoe u zelf een prullenbak map kunt aanmaken in de webmail. Dit kan namelijk alleen vanuit uw eigen webmail omgeving worden gedaan.

NB. Ook als u met een mailprogramma zoals Outlook werkt en het mailaccount als IMAP account heeft ingesteld, kan het zijn dat u geen prullenbak in uw mappenlijst ziet. In dat geval kunt u met onderstaande stappen het probleem oplossen.
Deze stappen kunt u volgen in de E-Zorg webmail, het adres daarvan is https://webmail.ezorg.nl

In de afbeelding hieronder ziet u een voorbeeld waarbij in de mappenlijst geen prullenbak staat. Wanneer in dat geval geprobeerd wordt om een bericht te verwijderen, verschijnt de rode balk met een foutmelding; zoals hieronder ook te zien is.

Om een prullenbak map aan te maken, klikt u eerst op het tandwieltje links onderin uw mappenlijst, daarna klikt u op ‘Beheer Mappen’:

Klik nu op het + teken links onderin de mappenlijst en vul aan de rechterkant bij ‘Mapnaam’ de naam “Prullenbak” in. Klik daarna op ‘Opslaan’.
Bij ‘Bovenliggende map’ hoeft u niets te selecteren:

Ga nu naar het tabje ‘Instellingen’ en klik aan de linkerkant op ‘Speciale mappen’:

Klik nu aan de rechterkant bij ‘Prullenbak’ het keuzelijstje open, kies in het lijstje ‘Prullenbak’ en klik daarna op ‘Opslaan’:

Ga nu terug naar uw Postvak door bovenaan op ‘E-mail’ te klikken.
Nu ziet u wel een prullenbak in uw mappenlijst staan en kunt u ook berichten verwijderen.

Als u met een mailprogramma zoals Outlook werkt (en het account met IMAP heeft ingesteld), zal de prullenbak pas verschijnen nadat u de mappenlijst heeft vernieuwd.
Vaak kunt u dat doen door met de rechtermuisknop op uw postvak/ account te klikken in de mappenlijst van uw mailprogramma en te klikken op ‘vernieuw mappenlijst’.
Ook het afsluiten en opnieuw openen van uw mailprogramma zal in zo’n geval helpen om de prullenbak in de mappenlijst te krijgen.