1. Home
  2. KPN Zorg Messenger
  3. Secure Mail
  4. Outlook add-in configuratie voor Zorg Messenger en Mailservers

Outlook add-in configuratie voor Zorg Messenger en Mailservers

Deze configuratie met Outlook add-in werkt alleen samen met de configuratie op uw mailserver.

Klik u hier voor de losstaande installatie van Outlook.

Veilig Verzenden

Knop “Veilig Verzenden” verstuurt het bericht en voegt de X header “x-ezorg-secbypass: false” toe aan het bericht.

Niet Veilig Verzenden

Knop “Niet Veilig Verzenden” verstuurt het bericht en voegt de X header “x-ezorg-secbypass: true” toe aan het bericht

Versie updates

Vanaf versie 1.2 (Alleen Veilig Verzenden)

Is het mogelijk de instellingen via het register te zetten. De register sleutels  worden standaard niet aangemaakt en dienen zelf geplaatst te worden.

Zie Register Sleutels voor de mogelijkheden.

Versie 1.1 (Alleen Veilig Verzenden)

U kunt tijdens of voor het verzenden van de mail controleren of de ontvangers veilig via E-Zorg bereikbaar zijn of dat de mail in de Zorg Messenger aangeboden wordt.
Dit wordt gedaan aan de hand van een domeinenboek die centraal bij E-Zorg beschikbaar is.
De Outlookknop check bij elke verzending of het domein voorkomt op deze lijst en zal aan de hand daarvan de melding geven.
Eventueel is dit instelbaar wanneer de melding gegeven moet worden. Tijdens het verzenden of handmatig via de valideer optie in de knop.
De configuratie optie laat verder toe om een eigen lijst te laten gebruiken waarin los van de domeinen die via de E-Zorg veilig te bereiken zijn eigen domeinen toegevoegd kunnen worden.

Met versie 1.1 is het noodzakelijk om een directe toegang te hebben tot het E-Zorg netwerk, de domeinlijst is alleen via het netwerk van E-Zorg benaderbaar.

Beslisboom

In combinatie met de transport-rules (of vergelijkbaar in andere mailservers) een de Outlook Add-in is er deze beslisboom of het bericht veilig of onveilig verzonden wordt.

Outlook Add-in niet veilig Outlook Add-in veilig Exchange groep niet veilig Exchange groep veilig Mail veilig?
x x x x ja
x x x v ja
x x v x nee
x v x x ja
v x x x nee
v x v x nee
v x x v nee
x v v x ja
x v x v ja
Unattended Installatie

De addin kan op de volgende manier unattended worden geïnstalleerd:

Installatie voor alle gebruikers: (met admin rechten uitvoeren)

“E-Zorg Secure Mail Veilig Outlook Addin.exe” /s ALLUSERS=TRUE

Installatie per gebruiker:

“E-Zorg Secure Mail Veilig Outlook Addin.exe” /s ALLUSERS=FALSE

Verwijderen van de plugin:

“E-Zorg Secure Mail Veilig Outlook Addin.exe” /s MODIFY=FALSE REMOVE=TRUE UNINSTALL=YES

Dit werkt hetzelfde voor de “niet veilig versturen” versie, de EXE file is van binnen een MSI installer.

Register Sleutels

32 Bit Outlook versie: Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\KPN EZorg

64 Bit Outlook versie:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KPN EZorg (64 bit versie)

CheckRecipients type: REG_DWORD
indien deze op 1 wordt gezet, is het vinkje “Controleer domein(en) ontvanger(s) bij verzenden” aangevinkt en kan niet worden aangepast door gebruiker.

DomainBookLocation type: REG_SZ
hier kan de locatie van de lijst met veilige domeinen worden opgegeven, indien dit het geval is, kan de gebruiker de locatie niet aanpassen.

SendSecure type: REG_DWORD
indien deze op 1 wordt gezet, wordt de email standaard veilig verstuurd (bypass is false).

EnableConfiguration type: REG_DWORD
indien deze sleutel bestaat en op “0” staat, dan wordt de configuratie optie niet getoond, als de sleutel niet bestaat, of op 1 staat, dan is de configuratie optie wel zichtbaar.

CheckAttachments type: REG_DWORD
indien deze op 1 wordt gezet, is het vinkje “Controleer email op bijlage(n)” aangevinkt. Gebruiker krijgt dan melding als email bijlage bevat.