1. Home
  2. KPN Zorg Messenger
  3. Secure Mail
  4. Veilig mailen tussen E-Zorg en ZorgMail

Veilig mailen tussen E-Zorg en ZorgMail

Inleiding

E-Zorg en ZorgMail hebben een koppeling voor het uitwisselen van ongestructureerd (regulier mailverkeer, géén receptverkeer etc.) berichtenverkeer. Dit voorziet in een groter bereik van veilige domeinen voor beide partijen, die via mailverkeer te bereiken zijn. U kunt zo berichten van het E-Zorg netwerk naar het ZorgMail netwerk versturen en viceversa zonder tussenkomst van verschillende portalen en/of apps.

Mocht u bij E-Zorg diensten afnemen, dan is het niet vanzelfsprekend dat u van deze mailkoppeling gebruik kan of mag maken; hier zijn namelijk enkele voorwaarden en restricties aan verbonden.

Voorwaarden & restricties

Om als klant bij E-Zorg gebruik te kunnen maken van de mailkoppeling met ZorgMail, zijn onderstaande zaken van belang:

  • De domeinen die gebruik willen maken van de koppeling dienen toe te behoren aan zorgorganisaties.
  • De betreffende zorgorganisatie neemt veilig mailen met de Zorg Messenger af bij E-Zorg. Dit houdt onder andere in dat er afgeleverd moet worden op de correcte mailserver en daar tevens op geauthentiseerd wordt met behulp van de verstrekte inloggegevens.
  • Het domein van de zorgorganisatie is ontsloten via het E-Zorg netwerk; berichten zijn via het E-Zorg netwerk af te leveren bij de zorgorganisatie.
  • Om uiteindelijk daadwerkelijk gebruik te maken van de koppeling, zal het domein tevens bij ZorgMail moeten zijn opgevoerd. Bij het realiseren van de koppeling wordt dit tussen E-Zorg en ZorgMail gecommuniceerd. Houd rekening met een bepaalde doorlooptijd. Tijdens deze doorlooptijd zal de koppeling nog niet bruikbaar zijn voor uw domein.

Gebruik

Om het gebruik van de koppeling tussen E-Zorg en ZorgMail voor uw domein te bewerkstelligen, kunt u veilig mailen via de Zorg Messenger aanvragen via het aanvraagformulier. Het opvoeren van uw domein wordt dan meegenomen in de implementatie van veilig mailen met de Zorg Messenger.

Voor grotere zorgorganisaties (meer dan 100 accounts) willen we u vragen contact op te nemen via verkoop@ezorg.nl.

Domeinlijsten

  • Of uw domein (als E-Zorg klant) al bekend is bij E-Zorg, kunt u nagaan via: Domeinlijst E-Zorg. Deze URL is slechts via een E-Zorg verbinding te openen indien deze juist is geconfigureerd.
  • Of uw domein (als E-Zorg klant) al bekend is bij ZorgMail kunt u nagaan via: Domeinlijst ZorgMail.

Afdrukken

Gerelateerde artikelen

Antwoord niet gevonden?
Klik op onderstaande link om u vraag aan de helpdesk te stellen
Stel uw vraag