Generieke mailclient instellingen voor de Zorg Messenger

Deze instellingen zijn voor de Hybrid-Mail functie van de Zorg Messenger. klik u hier voor de installatie handleiding van de reguliere mail

Er zijn verschillende e-mailclients beschikbaar om te gebruiken als programma om uw mail in te schrijven, op te halen en te versturen. Denk hier bijvoorbeeld aan Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird, of Windows Mail. Voor voorgenoemde mailclients zijn verderop in dit document specifieke configuratieinstellingen te vinden. In het geval dat u een andere mailclient gebruikt, zijn de generieke instellingen in onderstaande tabel terug te vinden.
Deze instellingen zouden voldoende moeten zijn om ook in uw mailclient veilig mailen met KPN Zorg Messenger in te stellen.

• Inkomende mailserver: mail.ezorg.nl
  • Poort inkomende mailserver: POP3: 110 IMAP: 143
  • Uitgaande mailserver: smtp.zorgmessenger.ezorg.nl (Mailserver waarheen uw mailverkeer gerouteerd moet worden)
  • Poort uitgaande mailserver: 587 (TLS)
  • Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam komt overeen met uw bij E-Zorg gehost e-mailadres. In de meeste gevallen is dit uw e-mailadres eindigend op @ezorg.nl.
  • Wachtwoord: Uw wachtwoord behorend bij bovenstaand e-mailadres.
  • Encryptiestandaard: TLS