1. Home
  2. KPN Zorg Messenger
  3. Foutmeldingen
  4. Wat kan ik doen als de messenger vastloopt in Windows 10?

Wat kan ik doen als de messenger vastloopt in Windows 10?

Bevriest de Desktop client of in de Edge browser in Windows 10?

Dan kan het helpen om de volgende Windows services uit te schakelen:

• Connected User Experiences and Telemetry
  • Connected Devices Platform Service
  • debugregsvc
  • dmwappushsvc

Deze services zijn niet essentieel voor het functioneren van Windows, maar zijn voor Microsoft om gegevens te verzamelen over het gebruik van Windows.

Uitschakelen via services.msc
U kunt de genoemde Windows services uitschakelen door de Windows toets + R in te drukken.
Vervolgens vul u in het schermpje ‘services.msc’ in. Klik op ‘OK’.
Er wordt een overzicht met alle services geladen. Als u bovenstaande vier services opent en bij opstarttype ‘Uitgeschakeld’ zet, worden deze niet meer automatisch gestart.
Klik ook nog op ‘Stop’ als deze al gestart zijn, zodat de services ook in de huidige sessie gestopt worden.

Uitschakelen via Admin command prompt
Gevorderde Windows-gebruikers (zoals systeembeheerders) vinden het wellicht gemakkelijker om de vier genoemde services uit te schakelen via een Admin command prompt. Zij kunnen hiervoor onderstaande copy-pasten:

sc stop CDPSvc
sc config CDPSvc start=Disabled
sc stop DiagTrack
sc config DiagTrack start=Disabled
sc stop debugregsvc
sc config debugregsvc start=Disabled
sc stop dmwappushservice
sc config dmwappushservice start=Disabled

Lost bovenstaande het probleem niet op? Neem dan contact met ons op voor verdere ondersteuning.