1. Home
  2. KPN Zorg Messenger
  3. Beeldbellen
  4. Hoe kan ik videobellen via Zorg Messenger?

Hoe kan ik videobellen via Zorg Messenger?

Videobellen (ook wel ‘videogesprekken’ of ‘videoconferenties’ genoemd, te gebruiken voor o.a. videoconsulten) kan nu heel gemakkelijk vanuit iedere bestaande Zorg Messenger conversatie (zowel één-op-één als groepsgesprekken), vanaf je desktop, smartphone of tablet.

Vanaf je desktop start je als volgt met videobellen:

1. Open de conversatie met diegene(n) met wie je wilt videobellen. (Heb je nog geen actieve conversatie met deze mensen? Maak dan eerst een één-op-één gesprek of een groepsgesprek aan.)
  2. Klik rechts bovenin op ‘Start videogesprek’. Iedere deelnemer aan de conversatie krijg nu een melding dat je een videogesprek gestart hebt, met een groene knop gelabeld ‘Neem deel aan het videogesprek’.

Op je smartphone of tablet volg je de volgende stappen:

1. Open de conversatie met diegene(n) met wie je wilt videobellen. (Heb je nog geen actieve conversatie met deze mensen? Maak dan eerst een één-op-één gesprek of een groepsgesprek aan.)
  2. Druk rechts bovenin op het camera icoontje. Iedere deelnemer aan de conversatie krijg nu een melding dat je een videogesprek gestart hebt, met een knop om deel te nemen.

Let op: als je videogesprek na enkele pogingen niet wil starten, kan één van deze oplossingen uitkomt bieden:

• Herstart de Zorg Messenger app en probeer opnieuw een videogesprek te starten
  • Herstart je computer of mobiele device en probeer opnieuw een videogesprek te starten.