1. Home
  2. Zyxel voor Bonding & LR VDSL

Zyxel voor Bonding & LR VDSL

Sinds enige tijd biedt E-Zorg ook Long Reach en Bonded VDSL aan.

Zyxel VMG4005-B50A

Om deze frequenties ook met de C927-4P en de C927-4PLTEGB te laten werken, is er gekozen voor het Zyxel VMG4005-B50A Bridge modem.

Aangezien een lange DSL kabel meer demping heeft en meer kans heeft op overspraak, dient het Zyxel bridge modem aangesloten te worden bij het IS/RA van KPN. (Deze bevindt zich vaak in de meterkast of in een technische ruimte)

Om het Zyxel bridge modem aan te sluiten, zijn er 3 dingen nodig:

1. 230v aansluiting bij het IS/RA

2. 1x DSL kabel voor LR VDSL of 3x DSL kabel voor bonded VDSL (Deze worden meegestuurd)

3. Een UTP Kabel vanaf de plek waar het Zyxel bridge modem staat naar de plek waar de Cisco router staat.

Sluit de bijgeleverde DSL kabel aan op het IS/RA en op de DSL poort van het Zyxel bridge modem.

Bij Bonded VDSL Gebruikt u 2x DSL kabel vanaf het IS/RA en gebruikt u de bijgeleverde Y-Splitter. (Zie het aansluitschema)

Vanaf de LAN poort sluit u het Zyxel bridge modem aan op de GigabitEthernet 4 van de Cisco router. (Zie het aansluitschema)

Aansluit schema