1. Home
  2. Handleidingen
  3. Handleiding Cisco 927-4PLTEGB Router

Handleiding Cisco 927-4PLTEGB Router

Inleiding

Deze handleiding beschrijft de diverse aansluitingen en status-lampjes op de Cisco 927-4PLTEGB router. Dit type router zet E-Zorg in voor zowel VDSL als Glasvezel verbindingen i.c.m. mobiele 4G backup. Hieronder vindt u een grafische afbeelding van dit type router met daarbij een omschrijving van alle lampjes en aansluitingen. In tegenstelling tot de oudere type Cisco routers zitten bij dit type router zowel de status-lampjes en de aansluitingen aan de dezelfde zijde van de router.

Aansluitingen:

1 en 11

Hierop zijn de bijgeleverde antennes aangesloten. Daarbij is het van belang dat op aansluiting 1 de externe antenne (met kabel) is aangesloten en deze zich buiten de (metalen) patchkast bevindt. Op aansluiting 11 is de Cisco antenne aangesloten.

2

Dit betreft de aan/uit schakelaar waarmee de router aan- en uitgeschakeld kan worden. De router staat aan wanneer het knopje volledig is ingedrukt en er lampjes branden. Dit type router maakt geen geluid.

3

Dit is de aansluiting waarop de bijgeleverde voedingsadapter is aangesloten. Gebruik daarbij altijd alleen de bijgeleverde adapter. Iedere andere adapter zou ondanks dezelfde aansluiting een andere voltage en/of amperage kunnen leveren waardoor de router defect raakt.

4

Dit betreft een reset-knop. LET OP! deze mag NOOIT ingedrukt worden. Wanneer deze wel ingedrukt wordt dan wist u de volledige configuratie in de router. Herstellen kan dan alleen nog door een monteur ter plaatse. Bij misbruik zullen daar dan ook voorrijkosten voor in rekening worden gebracht.

6 en 9

Dit betreffen USB aansluitingen die alleen gebruikt worden voor het programmeren van de router. Deze kunnen niet toegepast worden in uw netwerk configuratie.

8

Achter dit klepje bevindt zich de SIM-kaart t.b.v. de mobiele backup verbinding. Deze SIM-kaart is in beheer en eigendom van E-Zorg. Verwijderen of misbruik van deze SIM-kaart wordt gedetecteerd door het netwerk-management van E-Zorg.

12

Wanneer u bij E-Zorg gebruik maakt van een VDSL verbinding dan is deze verbinding aangesloten op deze poort.

14

Dit is de console-poort en wordt alleen gebruikt voor programmeren van de router. Deze heeft dus geen functie binnen uw netwerk configuratie.

15

Wanneer u bij E-Zorg gebruik maakt van een glasvezel verbinding dan wordt de ethernetkabel vanaf de glasvezel NTU of switch hierop aangesloten.

16 t/m 19

Dit zijn de Gigabit-ethernet LAN poorten. Deze worden i.o.m. uw automatiseerder en/of VoIP leverancier geconfigureerd voor uw lokale netwerk (LAN). Hierop worden uw pc’s, printers, VoIP-toestellen en dergelijke aangesloten. Veelal vindt u direct achter deze poorten nog een switch. Deze switch dient als verdeler tussen uw lokale apparatuur en de Cisco-router en is in beheer bij uw automatiseerder.

22

Wordt niet gebruikt.

Status lampjes

5

Dit betreft het systeem lampje. Tijdens de opstartfase van de router (circa 5 minuten) zal deze regelmatig uit en weer aan gaan. Uiteindelijk dient dit lampje continu te branden.

7

Dit lampje geeft aan dat er een mobiel-signaal wordt ontvangen.

10

Wanneer u gebruik maakt van een E-Zorg VDSL verbinding dan zal bij een juiste werking dit lampje continu branden. Tijdens de opstartfase van de router of wanneer er een onderbreking in uw VDSL verbinding zit brand deze niet continu.

13

Zodra er data over uw VDSL verbinding gaat zal deze knipperen. Dit lampje zal dus nooit continu branden.

15

Wanneer uw router is aangesloten op een E-Zorg glasvezel verbinding dan zal het lampje onder deze poort continu branden. Dit lampje geeft alleen aan dat er verbinding is met uw glasvezel NTU of switch. De status van uw glasvezelverbinding leest u af a.d.h.v. de status-lampjes op uw NTU of glasvezelswitch.

16 t/m 19

De lampjes onder deze poortjes gaan branden zodra er een actief apparaat (switch, pc, printer) op wordt aangesloten.

20

Dit lampje geeft de status van uw SIM-kaart aan. Zodra de router is overgeschakeld op uw mobiele backup verbinding brandt dit lampje.

21

Wanneer de router via zijn mobiele backup verbinding is ingelogd op het E-Zorg netwerk zal dit VPN lampje continu branden.

Is er een 19″ rackmountkit verkrijgbaar?

E-Zorg heeft speciaal voor dit type router een rackmount laten ontwikkelen. Met deze rackmount is het mogelijk om dit type router toch in een 19″ kast te monteren.

De router voelt warm aan, klopt dat?

Door het ontbreken van een ventilator kan deze router warmer aanvoelen dan u gewend bent. Doordat deze router meer capaciteit heeft dan voorgaande modellen en de processor daardoor meer warmte produceert hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Het is wel van belang dat de ventilatieroosters van de router niet worden afgedekt (bijvoorbeeld door andere apparaten) en de omgevingstemperatuur niet al te hoog is. Een te hoge omgevingstemperatuur in uw patchkast is voor al uw aanwezige apparatuur overigens af te raden en zal de levensduur van uw apparatuur aanzienlijk verkorten.

Hoeveel VLAN’s kan deze router aan?

Door de aanwezigheid van 4 LAN poorten kan er op iedere LAN-poort een eigen VLAN worden gekoppeld. Op deze manier kunnen er dus 4 verschillende netwerken worden geconfigureerd die technisch gezien van elkaar gescheiden zijn. Een combinatie van gescheiden netwerken voor huisarts, apotheek en VoIP op 1 router is op deze manier dus mogelijk. Wanneer er meer dan 4 VLAN’s gewenst zijn dan kan dit alleen op basis van trunking. E-Zorg kan de configuratie in de router hiervoor aanpassen. Verdere technische ondersteuning kan E-Zorg hierbij niet bieden. E-Zorg verwacht dan ook dat er voldoende technische kennis bij uw automatiseerder aanwezig is voor het juist configureren van uw LAN i.c.m. trunking. Tevens wordt troubleshooting door E-Zorg veelal lastiger omdat E-Zorg geen toegang heeft tot de managed-switches die trunking mogelijk maken.

Eigendom van de Cisco router?

De Cisco router die u van E-Zorg heeft ontvangen heeft u in bruikleen. Deze blijft ten alle tijden eigendom van E-Zorg. Na beƫindiging van het contract wordt u dan ook verzocht om deze per omgaande te retourneren naar E-Zorg.

Zit er garantie op de Cisco router?

Omdat u de router in bruikleen heeft zit er garantie op deze router zolang u een contract heeft met E-Zorg. Wanneer onze technische medewerkers constateren dat de router (door een defect buiten uw schuld om) vervangen moet worden, zal dit kosteloos in gang worden gezet. Bij schade door blikseminslag, brand(blussing), ontploffing, storm, waterschade, molest of diefstal zijn we helaas wel genoodzaakt kosten in rekening te brengen.