1. Home
  2. Foto’s /bijlagen worden niet getoond in Webmail

Foto’s /bijlagen worden niet getoond in Webmail

Wanneer u in E-Zorg webmail berichten binnen krijgt, waarvan bijgevoegde foto’s niet in beeld verschijnen, kan dat te maken hebben met de berichtinstellingen.

Bij het versturen van een email heeft men altijd de mogelijkheid om een foto als bijlage toe te voegen aan het bericht, maar de foto kan ook tussen de tekst worden ingevoegd.
Wanneer u een e-mail ontvangt waarin een foto als bijlage is toegevoegd, ziet u in de berichtenlijst in Webmail ook een paperclip achter het bericht staan.
Is een foto in de tekst van het bericht ingevoegd, dan ziet u in de berichtenlijst geen paperclip staan.
De foto zou dan wel zichtbaar moeten zijn in het bericht zelf, tenzij u in Webmail de ‘HTML weergave’ niet aan heeft staan.

Hieronder ziet u twee voorbeelden:

In dit voorbeeld is een foto van een voetbal als bijlage meegestuurd. In de middelste kolom staat een paperclip die aangeeft dat er een bijlage is. Ook wordt de foto onderin beeld getoond onder het bericht.
In dit voorbeeld is een foto van een boom in de tekst ingevoegd, dus niet als bijlage meegestuurd. In de middelste kolom is dan ook geen paperclip te zien.
Maar bij de tekst van het bericht is de afbeelding van de boom nu ook niet te zien, omdat de weergave is ingesteld op ‘platte tekst’ in plaats van ‘HTML opmaak’.

Wanneer u het bericht met de ingevoegde foto gaat doorsturen, worden er plotseling wel bijlagen getoond; omdat u de keuze krijgt om de foto wel of niet niet mee te sturen.

HTML weergave of Platte Tekst weergave instellen per bericht

Het is mogelijk om per bericht de weergave te wijzigen, maar u kunt ook de standaard instelling aanpassen; zodat alle berichten die weergave krijgen die u wilt.

Wanneer u boven in het bericht van de boom op ‘Opgemaakt (HTML)’ klikt, verandert die weergave instelling, en ziet u de foto van de boom wel direct in beeld.
Dit geldt alleen voor dit specifieke bericht.

HTML weergave standaard aanzetten

Om de standaard instelling op HTML5 weergave te zetten, opent u het instellingen scherm in de balk aan de linkerkant. Kies daarna ‘Berichtenweergave’, en zet daar aan de rechterkant van het scherm de optie “Toon berichten in HTML opmaak” aan.
Klik daarna op ‘Opslaan’ en ga via de optie ‘E-Mail’ in de linkerbalk weer terug naar de berichtenlijst.

Om alle berichten voortaan in HTML weergave te krijgen, kunt u dit ook standaard aanzetten.
Afdrukken
Antwoord niet gevonden?
Klik op onderstaande link om u vraag aan de helpdesk te stellen
Stel uw vraag