1. Home
  2. E-Mail
  3. Microsoft Outlook op Windows 7 SMTP error 0x800CCC1A
  1. Home
  2. Handleidingen
  3. E-mailtoepassingen instellen
  4. Microsoft Outlook op Windows 7 SMTP error 0x800CCC1A

Microsoft Outlook op Windows 7 SMTP error 0x800CCC1A

Deze tool maakt aanpassingen op uw systeem, mocht u specifieke software gebruiken welke verouderde verstellingsmethodes nodig heeft kan deze mogelijk niet meer werken.

Ga na bij uw systeembeheerder of deze tool zonder problemen uitgevoerd kan worden.

Windows 7 ondersteund standaard niet de nieuwste versleutelingsmethodes. Hierdoor kan het voorkomen dat de instellingen voor uitgaande mail niet direct werken in Microsoft Outlook.

Deze kunnen kan wel inschakelt worden. Hiervoor is een tool beschikbaar van Nartac Software. De ‘Best Practices‘ template zet de versleutelingsmethodes naar een hoger niveau en maakt TLS 1.1 en TLS 1.2 beschikbaar voor gebruik op Windows 7.

• Open de applicatie (heeft administrator rechten nodig).
  • Klik op ‘Best Practices‘ om het template te laden.
  • Klik vervolgens op ‘Apply‘ om de template actief in uw systeem te zetten.
  • Hierna dient u uw computer opnieuw op te starten.

Referentie Microsoft: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/3140245/update-to-enable-tls-1-1-and-tls-1-2-as-default-secure-protocols-in-wi