1. Home
  2. KPN Zorg Messenger
  3. Beschikbaarheid en Apps
  4. Handmatige update Zorg Messenger app Android

Handmatige update Zorg Messenger app Android

Deze instructie legt uit hoe de update naar Zorg Messenger Android handmatig kan worden uitgevoerd. Een handmatige update moet worden uitgevoerd als de app niet is ingesteld op automatische updaten of als dit niet lukt via de Play Store.

Aanleiding voor de handmatige update is als de Zorg Messenger App niet of niet goed meer werkt.

Bij een automatisch update kun je naar de Play Store gaan van Google. Druk op mijn Apps en Games, rechtsboven in het hamburgermenu. Nu zijn er twee opties om bij te werken, de eerste keuze ‘Alles updaten’, de tweede keuze en (Deze optie heeft onze voorkeur), zoek de Zorg Messenger app op onder in de lijst en klik naast de app op ‘Updaten’.

BELANGRIJK: Mocht de upgrade niet goed verlopen dan dient de Zorg Messenger app verwijderd te worden en opnieuw geïnstalleerd te worden.

Om de handmatige update uit te voeren moet eerst de Zorg Messenger app van het apparaat verwijderd worden of gedeïnstalleerd worden. Daarna kan de Zorg Messenger app opnieuw geïnstalleerd worden. Bij de handmatige update gaan geen gegevens verloren.

De handmatige update kan met het volgende stappenplan uitgevoerd worden:

1. Verwijder de Zorg Messenger app van het mobiele apparaat.
  2. Installeer de Zorg Messenger app opnieuw via de Google Play Store op het mobiele apparaat.
  3. Open de Zorg Messenger App en log in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.
  4. De handmatige update is succesvol uitgevoerd.

Extra hulp nodig bij deze stappen? Raadpleeg dan de volgende instructies: