1. Home
  2. KPN Zorg Messenger
  3. Beeldbellen
  4. De kwaliteit van de videogesprekken is niet goed – hoe kan dit?

De kwaliteit van de videogesprekken is niet goed – hoe kan dit?

Het kan gebeuren dat uw beeld hapert of pixelig is tijdens het voeren van een videogesprek. Vaak ligt dit aan uw apparaat – de hardware van een verouderde computer, smartphone of tablet kan een stuk minder aan dan een nieuwer model.

Wordt de beeldkwaliteit slechter wanneer u videogesprekken voert met meerdere mensen tegelijk? Hoe meer deelnemers een videogesprek is, hoe meer het vraagt van uw apparaat. Een iets verminderde beeldkwaliteit kan dus voorkomen wanneer u met een groot aantal mensen tegelijk beeldbelt.

Het kan ook goed zijn om uw internetverbinding onder de loep te nemen. U kunt de snelheid van uw verbinding testen met tools zoals speedtest.net.

Lijkt geen van bovenstaande factoren de oorzaak van de verminderde beeldkwaliteit? Neem dan contact met ons op zodat we u mogelijk verder kunnen helpen. Beschrijf hierbij de situatie (uw apparaat, het aantal Mbps gemeten door speedtest.net of een gelijksoortige tool en het aantal deelnemers) zo helder mogelijk.